Deputații francezi au aprobat vineri un proiect de lege pentru legalizarea procreației asistate medical pentru lesbiene și femei singure, anunță telegraph.co.uk. Astfel, se dă undă verde  ca două „mame” să apară pe certificatul de naștere al copilului.

Legea a provocat dezbateri aprinse, izbindu-se de opoziția Bisericii Catolice și a conservatorilor, care au avertizat că Franța ar putea crea o generație de copii „fără tată”.

În pofida acestui lucru și a sutelor de amendamente depuse, Adunarea Națională a aprobat proiectul de lege cu 55 de voturi „pentru” și 17 „împotrivă”. Acum legea mai are de trecut de votul Senatului, care însă este dominat de conservatori.

În conformitate cu legislația franceză actuală, doar cuplurile heterosexuale au dreptul să utilizeze metode de procreare asistată medical, cum ar fi fertilizarea in vitro. Lesbienele și femeile singure călătoresc adesea peste graniță, în Belgia sau Spania, la clinici de fertilitate, plătind mii de euro pentru tratamente.

Totodată, proiectul de lege a fost modificat astfel încât cuplurile de lesbiene să  aibă dreptul să se înregistreze pe certificatul de naștere al copiilor cu „mamă și mamă” în loc de „mamă și tată”.


Pe 6 octombrie este anunțată o amplă manifestație a francezilor care se opun procreației medicale asistate, considerînd că absența tatălui nu este normală. Academia de medicină s-a pronunțat deja în acest caz, arătând: ”conceperea deliberată a unui copil privat de tată nu este lipsită de riscuri pentru dezvoltarea sa psihologică ulterioară”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews