Medine, un rapper islamist, așa cum este cunoscut în Franța, va susține un concert în sala de la Bataclan, locul în care 90 de persoane au fost ucise de teroriști islamici, în cel mai sângeros atac din capitala Franței, în 2015, scrie Huffington Post France.

Controversatul rapper, care a realizat albumul  „jihad", produce melodii cu versuri de genul „Crucificați-i pe laici (...) Pun Fatwaa (decizie, cel mai frecvent de condamnare la moarte, conform legii islamic – n.r.) pe capul imbecililor”.

ImunoMedica


Pe lângă promovarea cântecelor islamiste și jihad, Medine urmează cu sfințenie predicile nepotului fondatorului Frăției Musulmane, Tariq Ramadan.

După ce francezii au auzit că Medine va cânta în locul unde a avut loc unul dintre cele mai oribile atacuri islamiste, subiectul a devenit unul  politic.

În timp ce politicienii de dreapta și familiile victimelor cer ca rapperul să cânte într-un alt loc, considerând că este vorba de un sacrilegiu, liberalii și stânga îl sprijină pe controversatul muzician. „Niciun francez nu poate accepta că tipul ăsta își varsă mizeriile în același loc în care a avut loc masacrul", a spus  Marine le Pen, lidera Frontului Național.
 
Aurore Berge, deputată din partea Partidului La Republique en Marche, al președintelui francez Emmanuel Macron, consideră că a i se permite să țină un concert la Bataclan reprezintă o „insultă” la adresa victimelor masacrului din 2015.

Bruno Retailleau, liderul republicanilor de opoziție din Senatul francez, a cerut guvernului să-l acuze pe rapper în același mod  în care a fost acuzat artistul comic Dieudonne, condamnat pentru glorificarea terorismului în 2015.

Deputații de dreapta au inițiat și o petiție online intitulată „Nu rapperului Médine”, care a strâns peste 17.000 de semnături.

Sala de concerte Bataclan a fost ultimul loc atacat în noaptea de 13 noiembrie 2015, în timpul unui concert al trupei americane rock Eagles of Death Metal, unde 1.500 de oameni se aflau. 90 de persoane și-au pierdut viața în timpul acestui concert.  Autorii atacului strigau "Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare - n.red.) in timp ce trageau cu armele automate în toate direcțiile.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.