ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța va începe să monitorizeze, cu camere video, persoanele poartă măști de protecție și dacă sunt respectate normele de distanțare socială odată cu relaxarea restricțiilor în acest sens, începând cu 11 mai, scrie BBC.

Sistemul de supraveghere francez include o alertă automată către autoritățile orașului și poliție în cazul în care sunt observate încălcări ale normele de distanțare. Deocamdată, vor fi supravegheați cei din Cannes. Nu se știe însă ce alte orașe vor implementa aceste măsuri de supraveghere.

Datakalab, start-up-ul francez lansat în 2017 specializat în tehnologie, va furniza sistemelor de supraveghere video algoritmii de identificare facială, asigurându-se că nu încalcă legislația UE privind confidențialitatea datelor. 
Autoritățile și dezvoltatorii software-ului asigură că informațiile nu vor fi stocate, modelul lor fiind diferit de tipul de supraveghere video importat din China.

„Nicio imagine nu este stocată sau transmisă, asigurând protejarea informațiilor personale”, au precizat reprezentanții Datakalab, anunțând colaborarea cu primăria Cannes.

Numeroase inovații care folosesc  inteligența artificială (AI) sunt adoptate la nivel mondial pentru a opri răspândirea Covid-19, iar utilizarea acestor instrumente a stârnit îngrijorare cu privire la posibile intruziuni ale vieții private. Însă tehnologia în discuție nu va furniza detalii legate de identitatea persoanelor, ci doar va detecta absența măștii, precum și distanțarea dintre persoane de minimum un metru.

Algoritmii Datakalab pot fi integrați în sistemele de supraveghere care deja există în spitale, aeroporturi, centre comerciale sau gări.
 
In SUA, poliția din Westport, Connecticut, urmează să testeze deja așa numitele „drone pandemice” care monitorizează temperatura cetățenilor de la aproape 200 de metri și detectează strănutul și tusea, precum și ritmurile cardiace și ale respirației. Dezvoltat de Draganfly Inc., software-ul încărcat pe camerele dronelor identifică și persoane în preajma cărora zonele de distanță sigură se înroșesc dacă se apropie prea mult una de cealaltă.