ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Fumatul va fi interzis în zonele de joacă pentru copii din spaţiile publice din Franţa”, a anunţat ministrul francez al sănătăţii. Marisol Touraine a precizat că această măsură va fi luată prin decret cât mai repede cu putinţă pentru a putea fi aplicată încă din această vară.

În opinia ministrului francez al sănătàţii, interdicţia de a fuma în spaţiile de joacă pentru copii este în interesul copiilor. 

”Copiii trebuie şi ei să fie respectaţi şi să fie obisnuiţi să trăiască într-un mediu fără tutun”, a mai spus Marisol Touraine descriind măsura luată drept ”foarte apreciată de populaţie”, conform RFI.

Scopul este deci de a ”denormaliza” actul de a fuma. Trebuie precizat că această măsurà figura în planul naţional de reducere a tabagismului prezentat toamna trecută. Plan care prevedea şi interdicţia de a fuma într-o maşină în prezenţa unui copil de sub 12 ani.

Interdicţia de a fuma în ariile de joacă pentru copii a fost experimentată acum 6 luni la Paris în parcul Montsouris din sudul capitalei. In alte oraşe precum Nisa şi Angers municipalităţile au interzis şi ele ţigara în zonele de joacă pentru copii, fără a impune însă pentru moment amenzi. 
 
Nu doar locurile publice şi zonele de joacă sunt interzise fumătorilor francezi. Anumite staţiuni de pe litoral au interzis deja fumatul pe plaje şi au constatat că în acest condiţii vin mai mulţi turişti acolo. Asa că mulți visează acum la interdicţia fumatului într-un perimetru de 200 de metrii în jurul şcolilor.