Franța este gata să primească zece din cei 40 de migranți debarcați de Sea-Watch 3, nava închiriată de o organizație neguvernamentală germană, intrată în noaptea de vineri spre sâmbătă în portul italian Lampedusa, a anunțat Ministerul de Interne de la Paris, potrivit Agerpres

„Guvernul italian actual face alegerea unor soluții necoordonate cu partenerii săi europeni, deși denunță o lipsă de solidaritate a Uniunii Europene și a statelor ei membre. Astfel, a anunțat o închidere a porturilor sale cu violarea dreptului maritim internațional, chiar dacă debarcările de persoane salvate pe mare continuă să aibă loc în Italia, atât din cauza navelor organizațiilor neguvernamentale, cât și de pe urma navelor pazei de coastă italiene. 

În acest context, Italia continuă să aibă nevoie de această solidaritate europeană pe care, cu toate acestea, o denunță. De exemplu, în ultimele luni, Franța a primit deja pe teritoriul său circa 400 de persoane cu nevoie de protecție, debarcate în Italia și Malta, și aceasta împreună cu alte state membre și sub coordonare europeană. În ceea ce privește nava Sea-Watch III, Christophe CASTANER, ministrul de Interne, a răspuns coordonării solicitate de la începutul săptămânii de către Comisia Europeană, arătând că Franța este gata să primească 10 persoane cu nevoie de protecție care vor fi debarcate de pe nava Sea-watch III,  precum și alți parteneri europeni care și-au asumat angajamente similare. Ministrul italian al Afacerilor Externe, Enzo MOAVERO, a salutat acest angajament

Nava Sea-Watch III intrând în portul Lampedusa noaptea trecută, Franța este gata să desfășoare din nou în zilele următoare, așa cum a făcut-o deja în repetate rânduri în ultimul an, o misiune a Ministerului de Interne și a Oficiului Francez de Protecție a Refugiaților și Apatrizilor (OFPRA) pentru a identifica 10 persoane cu nevoie de protecție, care vor putea fi transferate fără întârziere pe teritoriul nostru”, a transmis Ministerul francez de Interne într-un comunicat emis sâmbătă. 

Nava Sea-Watch 3 a forțat blocada impusă în apele teritoriale italiene de ministrul de interne Matteo Salvini, determinând revolta guvernului de la Roma și arestarea căpitanului german al navei.

Cei 40 de migranți blocați la bord vreme de 17 zile au reușit să debarce sâmbătă dimineața în portul italian Lampedusa, urmând să fie redistribuiți între 5 state membre U.E.: Finlanda, Franța, Germania,  Luxemburg și Portugalia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews