ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile franceze au decis să renunțe la o parte dintre restricțiile aplicate în școlile primare și grădinițe, ca măsuri de prevenție în contextul epidemiei Covid-19, potrivit Radio France International. „De astăzi(duminică, orele din cele două cicluri de învățământ vor continua să se desfășoare ca de obicei”, a anunțat ministrul Edducației.
 
Noua regulă, anunțată duminică, este aplicabilă copiilor de 3-10 ani și o înlocuiește pe cea potrivit căreia elevii care au intrat în contact cu o persoană apropiată se pot întoarce la școală doar dacă au fost testați negativ, după ce au stat acasă șapte zile.

Decizia a fost luată după ce biroul consultativ al Înaltului Consiliu pentru Sănătate Publică al Ministerului Sănătății a publicat, săptămâna trecută, o notă potrivit căreia "copiii prezintă puține riscuri de a contacta boala în formă gravă și de a răspândi SARS-CoV-2”. „În prezent, aproape 2.000 de școli sunt închise”, a declarat luni ministrul educației, Jean-Michel Blanquer. „Noul protocol va permite mai puține închideri.”
 
Odată cu creșterea numărului de cazuri confirmate și cu creșterea internărilor, sindicatele au pus la îndoială motivarea deciziei guvernamentale.

„Puteți spune că copiii prezintă un risc redus de răspândire a bolii, dar nu că nu prezintă niciun risc. În caz contrar, de ce ar fi spus premierul că bunicii trebuie să se abțină să vină să-și ia nepoții de la școală? ” spune șeful sindicatului profesorilor SnuiPP-FSU.

Cifrele Covid-19 publicate duminică seara în Franța indicau 10.569 de cazuri noi, cu o rată medie de infecție care a crescut de la 5,6 la 5,7 la sută în ultimele 24 de ore.