ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul francez a decis să șteargă cea mai mare parte a datoriei SNCF, sub presiunea unei greve din cadrul companiei naționale feroviare, relatează Reuters. Oferta de a șterge 35 de miliarde de euro dintr-o valoare totală a datoriilor de 47 de miliarde, vine la propunerea unor sindicate mai moderate implicate în greva care a redus la jumătate serviciul feroviar în ultimele două luni. 

Condiția este ca planurile de modernizare pentru a face căile ferate mai eficiente din punct de vedere al costurilor să fie puse în aplicare. Reforma pe care a propus-o guvernul încearcă și să pună capăt angajării personalului feroviar - în prezent, numărul fiind de 150.000 - pe contracte mult mai protective decât există în alte sectoare. 

Informația a fost anunțată de sindicate după întâlnirea cu premierul Edouard Philippe, care speră că sindicatele moderate implicate în grevă se vor retrage din acțiune. Nu toți sindicaliștii împărtășesc o astfel de înțelegere, reprezentanții unui sindicat radical anunțând continuarea conflictului.