Curtea de Apel din Paris l-a amendat pe Eric Zemmour cu suma de 5 000 de euro pentru incitarea la ură împotriva musulmanilor, informează TRT. În 2016 Zemmour a vorbit despre „invazia musulmană” cu care se confruntă Franța de peste 30 de ani și a avertizat asupra riscurilor unui război civil religios în Franța.
 
În verdictul dat marți, judecătorii au spus că eseistul și jurnalistul francez a incitat la ură împotriva musulmanilor într-un interviu acordat în 2016.

Eric Zemmour este un autor extrem de popular în mediile conservatoare, cel mai mare succes al său fiind cartea „Sinuciderea franceză” , care s-a vândut în peste de un milion de exemplare în 2015.

În interviul cu pricina, Zemmour a vorbit despre criza migranților ca o „invazie musulmană”, afirmând că, într-un efort de a evita un viitor război civil religios, musulmanii francezi vor avea de ales  „între religie și țara lor".

Judecătorii parizieni au considerat că afirmațiile sale au întrecut măsura, teoriile lui Zemmour fiind catalogate drept un „discurs islamofob”.  Zemmour „a depășit limitele admise ale dreptului la libertatea de exprimare”, au stabilit judecătorii francezi.

Eric Zemmour a fost condamnat și în 2011 pentru „incitare la ură”, după ce spusese că „Cei mai mulți traficanți sunt negri și arabi, iar ăsta este un fapt”.

În Franța, criticile privind migrația sau islamul ajung adesea în fața instanței, așa cum s-a întâmplat cu Marine le Pen care acum are mai multe procese pentru postările pe Twitter jihadiștilor ISIS.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews