ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel din Paris l-a amendat pe Eric Zemmour cu suma de 5 000 de euro pentru incitarea la ură împotriva musulmanilor, informează TRT. În 2016 Zemmour a vorbit despre „invazia musulmană” cu care se confruntă Franța de peste 30 de ani și a avertizat asupra riscurilor unui război civil religios în Franța.
 
În verdictul dat marți, judecătorii au spus că eseistul și jurnalistul francez a incitat la ură împotriva musulmanilor într-un interviu acordat în 2016.

Eric Zemmour este un autor extrem de popular în mediile conservatoare, cel mai mare succes al său fiind cartea „Sinuciderea franceză” , care s-a vândut în peste de un milion de exemplare în 2015.

În interviul cu pricina, Zemmour a vorbit despre criza migranților ca o „invazie musulmană”, afirmând că, într-un efort de a evita un viitor război civil religios, musulmanii francezi vor avea de ales  „între religie și țara lor".

Judecătorii parizieni au considerat că afirmațiile sale au întrecut măsura, teoriile lui Zemmour fiind catalogate drept un „discurs islamofob”.  Zemmour „a depășit limitele admise ale dreptului la libertatea de exprimare”, au stabilit judecătorii francezi.

Eric Zemmour a fost condamnat și în 2011 pentru „incitare la ură”, după ce spusese că „Cei mai mulți traficanți sunt negri și arabi, iar ăsta este un fapt”.

În Franța, criticile privind migrația sau islamul ajung adesea în fața instanței, așa cum s-a întâmplat cu Marine le Pen care acum are mai multe procese pentru postările pe Twitter jihadiștilor ISIS.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews