ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Franceză va introduce pentru prima dată, începând din vara anului viitor, cote fixe de lucrători imigranți, astfel încât Franța să recruteze în funcție de nevoile sale, a anunțat ministrul francez al Muncii, Muriel Penicaud, potrivit AFP și Reuters, citate de HotNews

„Ideea este să avem obiective cuantificate sau cote, e o chestiune de semantică (...) Franța e cea care recrutează, în funcție de nevoile sale. Este o abordare nouă, parțial similară abordării pe care o au țări precum Canada sau Australia”, a precizat Muriel Penicaud, citată de 20minutes. fr 

Lista cotelor de lucrători imigranți va fi definitivată „vara viitoare, deoarece avem de lucrat trei sau patru luni la întocmirea metodologiei”, a declarat ministrul Muncii, adăugând că și cotele vor fi puse în aplicare tot începând de vara viitoare.
 
„Vom revizui această listă în fiecare an. Începem peste câteva săptămâni să colaborăm cu partenerii sociali și cu Regiunile. Departamentul de statistică al Ministerului Muncii și agenția guvernamentală a Forțelor de Muncă vor lucra la analizarea tuturor domeniilor de activitate care duc lipsă de lucrători. Ne vom asigura că s-au depus toate eforturile de formare pentru a le permite candidaților francezi la angajare să obțină prioritar aceste locuri de muncă, iar abia apoi refugiaților. Vom determina numărul persoanelor în funcție de domeniul de activitate și de teritoriu”, a informat șefa Ministerului Muncii din Franța.

O primă întâlnire de lucru pentru stabilirea metodologiei și pentru elaborarea listei de priorități va avea loc pe 18 noiembrie, au precizat surse ministeriale. Pentru întocmirea listei, Guvernul va colabora, în afară de agenția Forțelor de Muncă, și cu „partenerii sociali și regionali”, a precizat ministrul francez al Muncii, care este de părere că imigrația ar fi „destul de modestă numeric”, de „numai” 33.000 de persoane pe an. Cotele de imigranți „profesioniști” nu vor fi stabilite în funcție de țara de origine a acestora, pentru că „asta n-ar avea niciun sens”, a precizat Muriel Penicaud.

Potrivit acesteia, imigrantul „profesionist” va beneficia de „viză de muncă pentru o perioadă determinată și pentru un serviciu determinat”.