ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de externe Laurent Fabius a declarat vineri că Franța va recunoaște statul palestinian dacă eforturile țării sale din următoarele săptămâni de a debloca impasul dintre israelieni și palestinieni vor eșua.

Laurent Fabius a mai spus că Franța va relua, în curând, proiectul organizării unei conferințe internaționale care să conducă spre  "soluția a două state", Israel și Palestina.

"Franța se va implica în următoarele săptămâni în pregătirea unei conferințe internaționale care să aducă laolaltă părțile și partenerii lor principali, americani, europeni, arabi, în special pentru a menține și a transpune în realitate soluția cu două state", a declarat Fabius, informează Știrile TVR citând AFP și Reuters.

Șeful diplomației franceze a mai afirmat că, Franța, în calitate de stat membru al Consiliului de Securitate al ONU, are responsabilitatea de a încerca să continue eforturile de găsire a unei soluții cu două state la criza dintre Israel și palestinieni.

"Nu trebuie să lăsăm să se piardă  soluția existenței a  două state", a spus șeful diplomației de la Paris, adăugând că "din păcate, colonizare continuă."

Laurent Fabius a adăugat că, în cazul eșecului acestei inițiative, Franța va recunoaște statul palestinian.