ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța urmează să furnizeze Rusiei o "hartă" a forțelor din Siria care nu sunt teroriste, pentru ca Moscova să-și concentreze bombardamentele asupra organizației Statul Islamic, a anunțat vineri ministrul francez al Afacerilor Externe, relatează Reuters online.
 
Laurent Fabius l-a însoțit pe François Hollande, joi, la Moscova, unde șeful statului francez s-a întâlnit cu Vladimir Putin în vederea unei consolidări a coordonării militare împotriva grupării jihadiste, care a revendicat atentatele comise pe 13 noiembrie la Paris și Saint-Denis.
 
Cei doi președinți și-au afirmat dorința comună de a intensifica schimburile de informații în vederea unei eficientizări a atacurilor aeriene asupra acestei organizații - în Siria - și evitarea grupărilor armate locale care luptă împotriva ei.
 
"Există un punct asupra căruia, acum, cred că toată este de acord, și anume obiectivul de a neutraliza, de a eradica Daech (acronimul arab al SI)", a declarat Laurent Fabius pentru RTL. "În acest sens, cred că acest lucru a progresat, și anume în conversația cu domnul Putin", a dăugat el.
 
Președintele rus "ne-a cerut inclusiv să stabilim o hartă a forțelor care nu sunt teroriste și care luptă împotriva Daech, iar el s-a angajat, imediat ce îi furnizăm această hartă, ceea ce vom face, să nu le bombardeze", a precizat șeful diplomației franceze.