ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația Washington Times informează că un proces juridic a fost intentat miercuri în Arizona împotriva oficialilor Maricopa (county) și a Consiliului de Supraveghere al desfășurării procesului electoral, acuzându-i de instruirea alegătorilor de a folosi markerul permanent Sharpie, care le-a făcut buletinele de vot ilizibile de către mașinile de înregistrat voturile alegătorilor, scrie Tribuna USA.

Laurie Aguilera a intentat procesul acuzand lucrătorii de la sondaj că i-ar fi dat un astfel de marker pentru votul ei, al cărui tuș a trecut prin buletinul de vot, prin urmare, nu a putut fi citit în mod corespunzător de mașinile de scanat voturile.
 
Când buletinul acesteia de vot nu a reușit să fie scanat, ea a solicitat unul nou, dar lucrătorii din secția de votare au refuzat.

„După informațiile primite avem convingerea că mai mulți alegători au experimentat probleme similare”, se spune în plângerea depusă miercuri la Curtea Superioară din Arizona.

J. Christian Adams, președintele Fundației Juridice pentru Interesul Publicului, a declarat că alegătorilor cărora li s-a spus să folosească un marker Sharpie li s-a refuzat dreptul la vot.

"Oficialii electorali din Arizona se pare că au fost parte din problemă, iar negarea dreptului de vot nu ar trebui să fi avut loc din cauza eșecurilor în procesul de votare", a spus el. „Cerem ca toate buletinele de vot care nu au fost citite sau refuzate să fie acum identificate și să li se permită procesarea”.

O altă informație vehiculată de către votanți din această zonă relevă faptul că lucrătorii din secțiile de votare înmânau aceste markeruri alegătorilor la înregistrare, după ce aceștia erau găsți pe listă ca fiind votanți înregistrați republicani. Alți alegători primeau un pix sau alte instrumente de scris. Urmează ca aceste plângeri să fie investigate și probabil procesul juridic va avea în final mai mulțe persoane reclamante.

Arizona a fost declarată marți seară în favoarea candidatului partidului democrat Joseph R. Biden, deși numărătoarea voturilor era pe departe de a fi completă. Președintele Trump a câștigat statul în 2016 și contestă vehement apelul. Echipa sa de campanie sa este convinsă că va câștiga statul odată ce toate buletinele de vot vor fi numărate.