ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de susținători ai unui așa-zis "Frexit", ieșirea Franței din Uniunea Europeană, au manifestat miercuri la Paris pentru a denunța "tirania" Bruxelles-ului și au cerut "destituirea" președintelui republicii, Emmanuel Macron, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Toate alegerile (francezilor) au fost de fapt deja decise de Comisia Europeană înainte ca ei să voteze", a afirmat François Asselineau, fost candidat la președinție care dorește ieșirea Franței din U.E. și din zona euro, creditat cu 1% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare. Politicianul este președinte al Uniunii Populare Republicane (U.P.R.) care militează în favoarea "unei reveniri la suveranitate" a Franței.

"Deciziile se iau în altă parte decât la Elysee. Acestea sunt luate la Bruxelles. Ori că votăm cu dreapta sau cu stânga, avem întotdeauna aceleași politici", a afirmat Isabella, o manifestantă de 58 de ani, îmbrăcată cu un tricou cu mesajul "Euro ucide".

Confruntări între forțele de ordine și protestatari au avut loc miercuri la Paris la încheierea paradei organizate cu prilejul zilei de 1 Mai, fiind înregistrate și acte de vandalism. Acestea au condus la arestarea preventivă a circa 200 de persoane, potrivit unui raport provizoriu al parchetului din Paris.