Reprezentanții unor asociații din Michigan au organizat un protest împotriva măsurilor de izolare, la care au participat inclusiv oameni care aveau asupra lor arme de vânătoare. „Operațiunea Ambuteiajul" (Operation Gridlock), organizată de Coaliția Conservatoare din Michigan și Fundația pentru Libertate din Michigan, a strâns o mulțime de oameni furioși, care au blocat traficul în centrul orașului Lansing, capitala statului Michigan. ”Guvernatorule, nu suntem prizonieri”, au scandat oamenii, potrivit The Guardian.

Americanii sunt nemulțumiți că afacerile din toate domeniile se închid sau trimit angajații în somaj. Toți sunt speriați de ceea ce se va întâmpla dacă economia nu repornește la capacitate normală imediat, anticipând un real dezastru. ”Va fi un dezastru economic. Lucrez la Ford Motor Company și fabrica s-a închis. Înțeleg cât de importantă este lupta cu virusul, dar deja am ajuns într-un punct în care închidem prea multe afaceri", a spus un protestatar pentru postul de televiziune local.

Guvernatorul Gretchen Whitmer a prelungit săptămâna trecută ordinele de izolare, până la 30 aprilie, cel mai devreme, și chiar a adăugat restricții noi, cum ar fi interzicerea vizitelor, în afara cazului în care este vorba de acordarea de îngrijiri persoanelor care au nevoie sau de a lăsa un copil în grija unui cunoscut sau familiei.

a Michigan a înregistrat peste 28.000 de cazuri de COVID 19, al patrulea stat din SUA ca număr de infectări, și este pe locul trei în clasamentul victimelor, peste 1900, conform raportărilor făcute de Johns Hopkins University.