ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vehiculele electrice au rămas imobile în Chicago, după de temperaturile au scăzut accentuat. „Stațiile publice de încărcare s-au transformat în cimitire de mașini în ultimele două zile”, relatează Fox 32 Chicago, în contextul în care zona se confruntă cu o vreme de iarnă aspră, temperaturile coborând sub zero grade Fahrenheit.

Fox 32 a relatat că „zeci de proprietari de Tesla” „încercau cu disperare să-și alimenteze mașinile la stația de supraalimentare Tesla din Oak Brook”, o suburbie din Chicago. De asemenea, „cozi lungi și mașini abandonate” puteau fi observate „la zeci de alte stații de încărcare din zona Chicago”.

Deși un expert auto local a informat ziarul că proprietarii de vehicule electrice trebuie să „precondiționeze bateria... până la temperatura optimă pentru a accepta o încărcare rapidă”, în cazul unor condițiile de îngheț, situația reflectă una dintre problemele legate de tranziția de la vehiculele tradiționale pe bază de combustibili fosili la mașinile electrice.

În octombrie 2022, Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru interzicerea până în 2035 a vânzării de noi vehicule cu motor cu combustie în interiorul blocului de 27 de țări. Raportul a venit după ce statele americane California și New York au luat deja măsuri pentru a stopa, până la același termen limită, noi vânzări de mașini și camioane pe bază de combustibili fosili, alte peste 12 state fiind așteptate să le urmeze exemplul.

Planul urmărește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 și cu 100% până în 2035, a relatat Euronews în sfârșitul lunii octombrie.