ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Vestele galbene” și separatiștii catalani au amenințat că vor bloca, începând de vineri, numeroase axe rutiere între Franța și Spania. Prin urmare, autostrada și principala legătură a mașinilor care vor să treacă granița dintre cele două state urmează să fie blocate, anunță AFP.

Mai mult decât atât, forțele separatiste radicale din Catalonia din cadrul Comitetelor de Apărare a Republicii (CDR) doresc, de asemenea, să blocheze mai multe artere rutiere din jurul și din interiorul orașului Barcelona.

În acest context, vineri, la Barcelona a avut loc o ședință de guvern - gest considerat de separatiști drept o provocare, iar mai multe organizații separatiste au lansat apeluri la manifestații. Autoritățile se tem că acțiunile vor atrage mișcările mai radicale și au mobilizat un important dispozitiv polițienesc.

„La 21 decembrie, vom fi neguvernabili. Să răsturnăm regimul'”, au susținut militanții radicali din CDR (Comitetul apărării Republicii) pe contul lor de Twitter, împreună cu o fotografie în flăcări a regelui Felipe al VI-lea.

„Acest consiliu de miniștri nu este o provocare'', a reacționat miercuri vicepremierul spaniol Carmen Calvo, care a evocat nevoia de ''responsabilitate și normalitate față de structura statului nostru''.
Acțiunile separatiștilor catalani ar putea continua sâmbătă și duminică, cu toate că atunci scena globală intră în pregătirea sărbătorilor de Crăciun.

De partea cealaltă, „Vestele Galbene” au anunțat că intenționează să blocheze arterele rutiere, începând de vineri și pe toată durata weekend-ului.