ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de turiști britanici forțați să intre în carantină în stațiunea de schi elvețiană Verbier au fugit sîmbătă noaptea, pentru a nu-și vedea vacanțele distruse, a declarat duminică municipalitatea locală, potrivit France24.

Aproximativ 200 de turiști britanici au fugit din hoteluri, în stațiunea elevețiană de schi Verbier, unde erau plasați în carantină, în cadrul unui grup mai mare, de peste 400 de turiști.
 
Stațiunile de schi din Elveția au început să fie pline de turiști britanici care caută zăpadă, dar interdicția de zbor din cauza noii  mutații a Covid-19 din Anglia le-a înghețat planurile.

Măsurile luuate de guvernul elvețian includ o carantină retroactivă de 10 zile pentru oricine a sosit din Marea Britanie începând cu 14 decembrie, în urma descoperirii unei noi variante a coronavirusului de care experții se tem că se răspândește mai repede.

Unii dintre turiștii britanici afectați în Verbier au plecat imediat, în timp ce alții au mai rămas puțin înainte de a o șterge neobservați.