ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii Beijingului nu vor mai putea fuma în restaurante, birouri și în mijloacele de transport în comun.

Chinezii, cei mai înrăiți fumători din lume, riscă amenzi de 200 de yuani, aproximativ 35 de euro, dacă își aprind țigările lângă școli sau spitale. 

Orice fumător care primește trei amenzi va fi menționat pe într-o listă a rușinii pe un site al guvernului, iar companiile vor fi sancționate cu 10.000 de yuani, aproximativ 1.750 de euro, dacă nu vor eradica fumatul în incinte.

umatul este una din marile de probleme ale Chinei, un stat cu peste 300 de milioane de fumători. Prețul țigărilor este foarte accesibil, un pachet costând mai puțin de cinci yuani (n.r. – 3,2 lei românești).

Autoritățile de la Beijing au interzis deja reclamele la produse din tutun, însă fumatul este deja un fenomen social de anvergură în China, iar sancțiunile împotriva celor care fumează în spații publice au fost rar puse în aplicare până în prezent.