ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un panou publicitar din Moscova, care afirmă că „fumatul ucide mai mulți oameni decât Obama”, a devenit viral, scrie The Guardian.

Panoul face parte dintr-un șir de acțiuni de condamnare a președintelui american, calificat drept ucigaș în masă. 

Parlamentarul liberal de opoziție din legislativul rus, Dmitri Gudkov, a postat marți o fotografie cu afișul încadrat într-o ramă din metal și sticlă, amplasat într-o stație de autobuz de pe a treia centură rutieră din Moscova. „Fumatul ucide mai mulți oameni ca Obama, deși el ucide mulțimi după mulțimi de oameni”, scrie pe afișul în care președintele Statelor Unite poate fi văzut trăgând ultimele fumuri dintr-o țigară. „Nu fumați, nu fiți ca Obama”, este concluzia panoului publicitar. 
 
Parlamentarul rus a primit peste 1.300 de like-uri, sute de comentarii pozitive și negative și o amplă acoperire media. „În curând, oamenii nu-și vor mai speria copiii cu Baba Cloanța, ci cu Obama”, a spus Gudkov. 

Unii fac legătura între panoul publicitar și înregistrarea video „Opriți-l pe Obama”, postată săptămâna trecută și în care apar zeci de studenți ruși, care cad pe podea ca și când ar fi morți, lăsând să se vadă o fată cu un afiș pe care se poate citi „președintele SUA ucide 875 de oameni în fiecare săptămână”. 

Filmul a fost postat după apelul adresat ONU, în care studenți din universitățile din Rusia declarau că Obama ar trebui „pedepsit pentru miile de vieți pierdute”. În 2013, Obama a spus că nu mai fumase de șase ani.