ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros își va închide biroul din Budapesta și se va muta în Berlin, a anunțat organizația, acuzând guvernul de la Budapesta că dorește să reprime societatea civilă.

„Confruntate cu un mediu politic și juridic din ce în ce mai represiv în Ungaria, Fundația pentru o Societate Deschisă își mută operațiunile și personalul din Budapesta în capitala germană, Berlin”, a confirmat marți organizația, potrivit Russia Today.

Anunțul oficial intrervine după ce, încă de acum o lună s-a vehiculat că miliardarul american de origine maghiară ar urma să ia această decizie. George Soros a fost în ultimii ani o țintă predilectă a premierului Viktor Orban, care a anunțat, în urma câștigării alegerilor, că Ungaria va aproba o lege „Stop Soros” care să limiteze libertatea de acțiune a organizațiilor neguvernametale.
 
Premierul maghiar l-a acuzat pe miliardar că prin organizațiile pe care le finanțează se amestecă în problemele interne ale Ungariei și că ar vrea să „deschidă larg” porțile Europei, pentru imigranți.

De asemenea, cetățenii străini și  cei maghiari care susțin imigrația ilegală ar putea fi supuși unui ordin de restricționare care să-i țină departe de graniță. ”Dacă se constată că Soros s-a angajat într-o astfel de activitate, organizând imigrația ilegală, atunci regulile i se vor aplica și lui”, afirma, în februarie, purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.