ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patronul Twitter a retras cea mai populară rețea de socializare din lume din programul UE numit „Codul de bune practici privind dezinformarea”, intrat în vigoare în 2022.

Gestul lui Musk vine după o perioadă de declarații contradictorii, în care a afirmat că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală pentru Twitter, dar și că va sprijini Uniunea Europeană în lupta sa împotriva dezinformării – stindardul pompos sub care se ascunde cenzura oricăror puncte de vedere care contravin opiniei oficiale.

Potrivit unui articol publicat de PoliticoElon Musk pare să fi dat în cele din urmă prioritate libertății de exprimare, scoțând Twitter din programul numit „Codul de bune practici privin dezinformarea”, aprobat în 2022 și care, deocamdată, este asumat benevol de patronii Big Tech.

Informația a fost confirmată ulterior de către comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, care a postat informația pe contul său de... Twitter.

Însă, francezul l-a avertizat însă pe Musk pe un ton sinistru că, deși prevederile Codului sunt benevole, pe 25 august intră în vigoare sinistra lege Digital Services Act:

„Poți să fugi, dat nu te poți ascunde.”

Spre deosebire de Codul din 2022, Digital Services Act, va fi obligatoriu, a amenințat Breton pe același ton de comisar politic stalinist:

„Echipele noastre vor fi pregătite pentru a aplica legea.”

Comisia Europeană a descris Digital Services Act ca pe o lege care oferă „un nivel fără precedent de supraveghere publică”.

În acest malaxor Big Brother vor intra de la sfârșitul lui august cel puțin 19 mari platforme online.

Până în prezent, Comisia Europeană a constatat că au nevoie de o „moderare a conținutului” mai strictă: Alibaba AliExpress, Amazon Store, Apple App Store, Bing, Booking.com, Google Play, Google Maps, Google Search, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube și Zalando.