Stabilit în Rusia, actorul francez Gerard Depardieu lansează atacuri dure la adresa Occidentului. Acesta consideră că lumea a ajuns să fie condusă de giganții ai tehnologiei și de mediul online și își critică dur compatrioții din țara natală pentru stilul de viață 
 
Odată plecat din Franța, Depardieu și-a cumpărat o casă în Belgia, apoi a devenit cetățean al Federației Ruse în 2013. Presa a scris la acea vreme despre problemele sale cu Fiscul. Actorul, ajuns acum la 68 de ani, susține că altceva l-a determinat să renunțe la țara sa natală.
 
„Contrar tuturor lucrurilor spuse de jurnaliști, nu problemele cu Fiscul m-au făcut să plec. Nu. Dacă asta ar fi fost cauza, aș fi plecat mai devreme! Îmi plăteam obligațiile, nu mă plângeam", a spus actorul pentru Le Figaro. „Ceea ce nu suport, iar din cauza asta țara mea mă deranjează, este că francezii sunt triști ca moartea", a continuat el. „Ei nu îndrăznesc nici măcar să se uite la pământul lor, deoarece le e rușine. Franța este o țară foarte frumoasă, dar cu oameni pierduți", a adăugat actorul.

„L-am depășit pe Orwell. Suntem în Fauna spațiuluia lui Van Vogt, unde nimeni nu mai înțelege nimic. S-a terminat cu votul universal, acum suntem conduși de Apple și Zuckerberg", a încheiat Gérard Depardieu.