ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miniștrii de Externe din ”Grupul celor Șapte” (G7) au ajuns de acord că nu poate fi găsită o soluție pentru conflictul din Siria, cu președintele Assad la putere.  Anunțul a fost făcut marți de ministrul de Externe al Franței, Jean-Marc Ayrault, în orașul italian di Lucca, transmite agenția ANSA.
 
Anterior, ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, afirma că G7 consideră că singura soluție pentru Siria nu poate fi decât una „politică”.
”G7 va spune foarte clar Rusiei că ipocrizia trebuie să se oprească. Trebuie să se angajeze cu adevărat și în mod sincer în procesul politic pentru a ieși din această situație în care ne regăsim cu toții”, a precizat șeful diplomației franceze la încheierea summitului G7 din Toscana.

Atacul american asupra bazei forțelor guvernamentale siriene, din noaptea de joi spre vineri, a deschis ”o mică fereastră de oportunitate” pentru a încerca să pună capăt războiului civili din Siria, a menționat și șeful diplomației italiene, precizând și că nu s-a discutat aproape deloc despre impunerea unor noi sancțiuni Rusiei pentru operațiunile militare din Siria, așa cum ceruse Marea Britanie.

Membrii G7, ce include cele mai industrializate state din lume, au căzut de acord să întârzie implementarea sancțiunilor până la descoperirea unor dovezi ”ferme și incontestabile” asupra atacului chimic, informează postului de televiziune BBC News.

Anterior, Boris Johnson a declarat că diplomații din G7 vor încerca să ajungă la o poziție comună cu privire la conflictul sirian, înainte ca Rex Tillerson să plece spre Moscova în încercarea de a-i convinge pe liderii ruși să renunțe la sprijinirea militară a regimului Assad.