ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Alexis Tsipras va prezenta noi propuneri la summitul de urgență al zonei euro, pe tema crizei datoriilor din Grecia, informeaza BBC News. Presa de la Atena  sustine ca 16 dintre cele 18 state din zona euro doresc iesirea Greciei din acest grup.
 
Planul include o cerere a Greciei de a i se reduce datoria cu 30%, după ce alegătorii au respins termenii acordului internațional, în referendum.

Atenei i s-a cerut să facă propuneri „serioase”, în contextul în care Grecia riscă falimentul din cauza celor 323 de miliarde de euro datorie. Băncile elene vor rămâne închise marți și miercuri. Banca Centrală Europeană menține presiunea asupra băncilor grecești, refuzând să crească împrumutul de urgență și cerând să ofere mai multă securitate pentru împărumuturile de urgență existente .

Potrivit publicației elene Kathimerini, 16 din 18 state membre ale zonei euro vor ca Grecia să iasă din acets grup. Conform sursei citate, Grexit începe să pară o soluție bună pentru majoritatea țărilor membre. „Potrivit unor surse din Bruxelles, 16 dintre cele 18 țări din zona euro sunt în favoarea ideii de a lăsa Grecia să iasă din grup și urmează să calculeze costul unui acord de păstrare a Atenei în cadrul grupului cu moenda unică”, scrie Kathimerini.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews