Premierul Alexis Tsipras va prezenta noi propuneri la summitul de urgență al zonei euro, pe tema crizei datoriilor din Grecia, informeaza BBC News. Presa de la Atena  sustine ca 16 dintre cele 18 state din zona euro doresc iesirea Greciei din acest grup.
 
Planul include o cerere a Greciei de a i se reduce datoria cu 30%, după ce alegătorii au respins termenii acordului internațional, în referendum.

Atenei i s-a cerut să facă propuneri „serioase”, în contextul în care Grecia riscă falimentul din cauza celor 323 de miliarde de euro datorie. Băncile elene vor rămâne închise marți și miercuri. Banca Centrală Europeană menține presiunea asupra băncilor grecești, refuzând să crească împrumutul de urgență și cerând să ofere mai multă securitate pentru împărumuturile de urgență existente .

Potrivit publicației elene Kathimerini, 16 din 18 state membre ale zonei euro vor ca Grecia să iasă din acets grup. Conform sursei citate, Grexit începe să pară o soluție bună pentru majoritatea țărilor membre. „Potrivit unor surse din Bruxelles, 16 dintre cele 18 țări din zona euro sunt în favoarea ideii de a lăsa Grecia să iasă din grup și urmează să calculeze costul unui acord de păstrare a Atenei în cadrul grupului cu moenda unică”, scrie Kathimerini.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews