ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia cu privire la susținerea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului a fost luată, astfel încât examenele se vor da în măsuri de siguranță. Gabriela Firea spune însă că se opune susținerii acestor examene în perioada de pandemie.

Primarul Capitalei a declarat că nu e deloc de acord cu susținerea examenelor naționale într-o astfel de perioadă critică. Gabriela Firea spune că a primit mai multe scrisori de la elevi și părinți în care i se solicită să oprească aceste examene.

„Sunt în totalitate contra susținerii examenelor naționale. Am primit o mulțime de scrisori de la elevi, părinți, care ne solicită nouă să oprim acest lucru, chiar dacă nu avem putere să facem ceva.
Cred că diminuează foarte mult capacitatea și de concentrare și de echilibru mental pentru a da acel test. Cred că propunerile făcute de asociațiile elevilor și profesorilor sunt foarte corecte. Cred că se găsea o soluție. Consider că media ultimului an/ultimelor ani, e o soluție. Nu ne putem minții, un elev de nota 10 nu poate lua 4 în pandemie, un elev de nota 4 nu poate lua zece”, a spus Gabriela Firea, potrivit Antena3.
 
Reamintim că, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, în unitățile de învățământ „nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade”.

În schimb, elevii care sunt diagnosticați cu COVID-19 pot susține examenele de Bacalaureat sau Evaluare națională cu măsuri de siguranță, a explicat, la începutul lunii, ministrul educației, Monica Anisie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews