ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gafă sau adevăr rostit într-un moment de neatenție? Asta s-au întrebat croații după ce președintele lor a spus, într-un interviu  televizat, că americanii sunt cei care le vor alege viitorul președinte.

Kolinda Grabar-Kitarovici, prima președinte femeie a statului croat, a gafat în timpul unui interviu în care, printre  altele, a vorbit și despre alegerile din SUA. "Americanii vor decide cine va fi viitorul nostru președinte... Adică al lor", a spus  Kolinda Grabar-Kitarovici, încercând să corecteze rapid greșeala, cu un zâmbet, în cadrul interviului acordat postului RTL Danas, scrie presa croată.
 
Grabar-Kitarovici a vrut să dreagă și mai bine busuiocul, adăugând că 
indiferent de cine va ieși președinte în SUA, parteneriatul strategic dintre țara sa și America "nu va fi subminat".

Aleasă președintă la scrutinul prezidențial din 2015, Grabar-Kitarovici a fost asistent al secretarului general al NATO și  ambasador al Croației în SUA. De asemenea, ea a fost reprezentantă a 

Ministerului Afecrilor Externe și Europene din 2005 până în 2008, când misiunea sa principală a fost direcționarea Croaței spre UE și NATO.