ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicarea de către o agenție de știri a statului turc a unor informații privind locația trupelor americane în nordul Siriei pune forțele SUA în pericol, iar Washingtonul a înaintat Turciei o plângere în acest sens, a anunțat Pentagonul, informează site-ul agenției Reuters.

Agenția de știri Anadolu a publicat un material în care sunt prezentate informații despre zece poziții militare SUA în nordul Siriei, în unele cazuri precizând și numărul trupelor americane și franceze prezente în aceste locații.

„Publicarea unor informații militare secrete expune forțele Coaliției la riscuri inutile și are potențialul de a afecta operațiunile în curs împotriva Stat Islamic", a declarat Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Deși nu putem verifica în mod independent sursele care au contribuit la acest articol am fi foarte îngrijorați dacă oficiali dintr-un stat aliat NATO ar pune înadins forțele noastre în pericol prin divulgarea de informații secrete", a adăugat oficialul american.

Relațiile dintre Ankara și Washington au fost deja afectate de decizia Statelor Unite de a sprijini și aproviziona cu arme milițiile kurde din nordul Siriei care luptă împotriva rețelei teroriste Stat Islamic. Pe de altă parte, Ankara consideră că milițiile kurde siriene au legături strânse cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație catalogată drept teroristă în Turcia, UE și SUA.