ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova a avertizat Washingtonul că sateliții comerciali, folosiți în scopuri militare de Statele Unite în războiul din Ucraina, constituie ținte legitime.

Associated Press scrie:

„Rusia a lansat un avertisment că Statele Unite ar putea fi atrase în conflict, adăugând că ar putea viza sateliții comerciali folosiți în scopuri militare în sprijinul Ucrainei.

Avertismentul îi aparține adjunctului șefului Delegației ruse pentru Controlul Armelor la ONU, Konstantin Voronțov care a afirmat:

„Infrastructura cvasi-civilă ar putea reprezenta o țintă civilă pentru represalii.”

Amenințarea Moscovei vine la scurt timp după ce Elon Musk a avertizat Pentagonul că nu va putea finanța multă vreme sistemul Starlink folosit pentru comunicațiile militare ucrainene.

The Moscow Times a scris:

„Sateliții comerciali folosiți de Statele Unite pentru a ajuta Ucraina în războiul său cu Rusia sunt ținte «legitime» pentru atacuri, a declarat miercuri un diplomat rus.

„Bunuri private, cum este constelația de sateliți de internet Starlink a lui Elon Musk, precum și sateliții de observații terestre Maxar sau Planet Lab, s-au dovedit cruciali pentru a menține Ucraina online și a străpunge ceața războiului.”

Pare că nimic nu mai poate opri Războiul din Ucraina să escaladeze.

La o zi după declarația lui Voronțov, Washingtonul a dat publicității noua sa Strategie Națională de Apărare, în care, pentru prima dată în istorie, consideră legitimă utilizarea armelor nucleare în fața unei amenințări NON-nucleare.