Washingtonul a lansat o amenințare directă la adresa regimului lui Nicolas Maduro, după violențele care au avut loc la graniță.  În paralel, opoziția și activiștii din Venezuela sunt pregătiți să se confrunte cu trupele staționate de-a lungul frontierelor, care vor să le blocheze planul de a aduce mâncare și medicamente în țară, într-o mișcare pe care autoritățile Guvernului Maduro o acuză că ar masca o intervenție militară americană.
 
SUA au afirmat sâmbătă că „vor trece la fapte” pentru a susține democrația în Venezuela, calificând totodată drept „brute” forțele de securitate ale președintelui Nicolas Maduro care au deschis focul împotriva unor manifestanți, relatează AFP, citată de Agerpres.

„SUA vor trece la fapte împotriva celor care se opun reinstaurării pașnice a democrației în Venezuela. A sosit timpul acum de a acționa pentru a susține cerințele poporului venezuelean disperat'', a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

„Suntem solidari cu cei care își continuă lupta pentru libertate. #EstamosUnidosVE'', a adăugat el.
 
În timp ce nevoia de medicamente și alimente de bază este reală, efortul voluntarilor are și rolul de a-i umili pe ofițerii militari, care continuă să sprijine Guvernul Maduro, deși acesta devine din ce în ce mai izolat, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

Juan Guaido, care a fost recunoscut deja ca președinte interimar legitim de mai toată comunitatea euroatlantică, dar  și de România, a sfidat ordinele justiției din Venezuela și a părăsit țara, ajungâng în Cucuta, orașul columbian de la graniță, acolo unde ajutorul umanitar din Columbia și SUA este stocat în depozite.

Guaido (35 de ani), liderul opoziției venezuelene, a oferit câteva detalii despre planul pus la cale. Astfel, s-ar părea că voluntarii vor conduce camioanele cu ajutor umanitar, iar câteva figuri din opoziție au sugerat formarea de lanțuri umane.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews