Generalul de brigadă iranian Shahrokh Dayeepour, unul dintre comandanții importanți ai forțelor iraniene din Siria, care a luptat împotriva teroriștilor din Siria, a căzut ”la datorie” în provincia Deir-EL-Zor din estul acestei țări, anunță agenția Farsinews.com.

Generalul Dayeepur, care a fost combatant în războiul iraniano-irakian de la sfârșitul anilor optzeci, a fost ucis vineri în orașul sirian Albu Kamal din sud-estul provinciei siriene Deir El-Zor, fără a se oferi detalii suplimentare.

Conform FARS, generalul iranian era un expert în utilizarea "rachetelor TOW" și a rachetelor anti-tanc. Generalul Dayeepour a avut un rol important în instruirea Miliței șiite libaneze Hezbollah în ultimii ani.

Alte 15 persoane au fost ucise alături de acesta, mare parte dintre aceștia fiind soldați ai Gărzilor Revoluționare iraniene și a forțelor Basij.

În timp ce agenția iraniană de știri a afirmat faptul că generalul a fost ucis "în confruntări cu ce a mai rămas din ISIS", activiști ai opoziției iraniene au scris pe paginile de socializare faptul că generalul Dayeepour a fost ucis de către aviația israeliană care ar fi bombardat pozițiile gărzilor revoluționare iraniene și pe cele ale milițiilor șiite irakiene și afgane staționate la granița dintre Irak și Siria.

Activiștii iranieni au afirmat faptul că zeci de soldați ai Gărzilor Revoluționare iraniene și ai milițiilor aliate au fost uciși în lovituri aeriene israeliene în ultimele săptămâni, asupra acestor incidente regimul iranian păstrând o tăcere completă.

Coaliția internațională, împreună cu forțele aeriene israeliene, și-au intensificat raidurile asupra Gărzilor Revoluționare iraniene și milițiilor afiliate acestora, din momentul în care Rusia a afirmat luna trecută necesitatea retragerii tuturor trupelor străine din Siria.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews