ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul de brigadă iranian Shahrokh Dayeepour, unul dintre comandanții importanți ai forțelor iraniene din Siria, care a luptat împotriva teroriștilor din Siria, a căzut ”la datorie” în provincia Deir-EL-Zor din estul acestei țări, anunță agenția Farsinews.com.

Generalul Dayeepur, care a fost combatant în războiul iraniano-irakian de la sfârșitul anilor optzeci, a fost ucis vineri în orașul sirian Albu Kamal din sud-estul provinciei siriene Deir El-Zor, fără a se oferi detalii suplimentare.

Conform FARS, generalul iranian era un expert în utilizarea "rachetelor TOW" și a rachetelor anti-tanc. Generalul Dayeepour a avut un rol important în instruirea Miliței șiite libaneze Hezbollah în ultimii ani.

Alte 15 persoane au fost ucise alături de acesta, mare parte dintre aceștia fiind soldați ai Gărzilor Revoluționare iraniene și a forțelor Basij.

În timp ce agenția iraniană de știri a afirmat faptul că generalul a fost ucis "în confruntări cu ce a mai rămas din ISIS", activiști ai opoziției iraniene au scris pe paginile de socializare faptul că generalul Dayeepour a fost ucis de către aviația israeliană care ar fi bombardat pozițiile gărzilor revoluționare iraniene și pe cele ale milițiilor șiite irakiene și afgane staționate la granița dintre Irak și Siria.

Activiștii iranieni au afirmat faptul că zeci de soldați ai Gărzilor Revoluționare iraniene și ai milițiilor aliate au fost uciși în lovituri aeriene israeliene în ultimele săptămâni, asupra acestor incidente regimul iranian păstrând o tăcere completă.

Coaliția internațională, împreună cu forțele aeriene israeliene, și-au intensificat raidurile asupra Gărzilor Revoluționare iraniene și milițiilor afiliate acestora, din momentul în care Rusia a afirmat luna trecută necesitatea retragerii tuturor trupelor străine din Siria.