ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și-ar putea utiliza navele din Marea Mediterană pentru a lansa rachete asupra pozițiilor Statului Islamic în Siria, a declarat vineri general-colonelul Andrei Kartapolov, șeful Direcției pentru operațiuni de luptă din cadrul Statului Major al armatei ruse, care coordonează operațiunea Moscovei în Siria, potrivit Reuters.

Rusia a lansat anterior rachete de croazieră asupra unor ținte în Siria de pe navele sale ce staționează în Marea Caspică, survolând Iranul și Irakul.

Întrebat dacă Rusia ar putea lansa atacuri similare din Marea Mediterană, dacă va fi necesar, general-colonelul Andrei Kartapolov, a declarat pentru Komsomolskaia Pravda: 'Fără îndoială'.

Grupul de nave ruse din Marea Mediterană poate în orice moment să aplice lovituri asupra pozițiilor Statului Islamic în Siria dacă va exista o decizie în acest sens din partea înaltului comandament al armatei, a subliniat înaltul oficial militar rus, citat de RIA Novosti.

Statul Major al Rusiei nu exclude crearea unei baze militare ruse în Siria care să dispună de toate cele trei componente — maritimă, terestră și aeriană — a indicat general-colonelul Andrei Kartapolov, în același interviu.