Un general venezuelean, considerat ca fiind apropiat puterii, a făcut apel la forțele armate ale țării sale, într-o înregistrare difuzată pe internet, să se revolte împotriva regimului președintelui Nicolas Maduro, relatează luni AFP, citată de Agerpres

"A sosit timpul să ne revoltăm, să luptăm (...). Este timpul ca forțele armate naționale să conștientizeze" situația, a declarat Ramon Rangel, care se prezintă drept general de divizie al armatei venezuelene a aerului, într-o înregistrare difuzată duminică pe YouTube.

Cu toate acestea, surse apropiate Armatei venezuelene au afirmat că militarul "nu mai este activ de mai mulți ani" și că administrează "o întreprindere de stat venezueleană în Cuba".

Ramon Rangel, considerat până nu demult apropiat al regimului chavist, participase pe 27 noiembrie 1992 la o tentativă de lovitură de stat alături de Hugo Chavez împotriva președintelui din acea vreme, Carlos Andres Perez (1989-1993).

Incitarea lui Rangel la nesupunere din partea Armatei vine la puțin timp după apelul liderului opoziției, Juan Guaido, la revoltă militară și la cea mai mare adunare națională din Caracas, pe 1 mai, care au eșuat în a provoca înlăturarea de la putere a președintelui ales, Nicolas Maduro. 

Ramon Rangel, deși nu face trimitere în mesajul său la autoproclamatul președinte interimar Juan Guaido, este unul dintre militarii de cel mai înalt grad care contestă autoritatea președintelui ales, Nicolas Maduro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews