ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un general venezuelean, considerat ca fiind apropiat puterii, a făcut apel la forțele armate ale țării sale, într-o înregistrare difuzată pe internet, să se revolte împotriva regimului președintelui Nicolas Maduro, relatează luni AFP, citată de Agerpres

"A sosit timpul să ne revoltăm, să luptăm (...). Este timpul ca forțele armate naționale să conștientizeze" situația, a declarat Ramon Rangel, care se prezintă drept general de divizie al armatei venezuelene a aerului, într-o înregistrare difuzată duminică pe YouTube.

Cu toate acestea, surse apropiate Armatei venezuelene au afirmat că militarul "nu mai este activ de mai mulți ani" și că administrează "o întreprindere de stat venezueleană în Cuba".

Ramon Rangel, considerat până nu demult apropiat al regimului chavist, participase pe 27 noiembrie 1992 la o tentativă de lovitură de stat alături de Hugo Chavez împotriva președintelui din acea vreme, Carlos Andres Perez (1989-1993).

Incitarea lui Rangel la nesupunere din partea Armatei vine la puțin timp după apelul liderului opoziției, Juan Guaido, la revoltă militară și la cea mai mare adunare națională din Caracas, pe 1 mai, care au eșuat în a provoca înlăturarea de la putere a președintelui ales, Nicolas Maduro. 

Ramon Rangel, deși nu face trimitere în mesajul său la autoproclamatul președinte interimar Juan Guaido, este unul dintre militarii de cel mai înalt grad care contestă autoritatea președintelui ales, Nicolas Maduro.