ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de generali francezi a adresat o scrisoare deschisă președintelui Emmanuel Macron, în care îl acuză că a comis un act „trădare” prin semnarea Pactului ONU pentru migrație, scrie presa franceză.

Semnat luni de 164 de națiuni, inclusiv de România, controversatul Pact privind migrația nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, dar deschide calea pentru migrație, care este considerată „un drept al omului”, în timp ce orice critică la adresa acestui fenomen este văzută drept „un discurs al urii”.

Scrisoarea alcătuită de generalul Antoine Martinez și semnată de alți zece generali, un amiral și un colonel, precum și de fostul ministru al Apărării, Charles Millon, îl avertizează pe președintele Macron că decizia de a semna Pactul privează Franța de o și mai mare suveranitate și oferă un motiv suplimentar oamenilor deja nemulțumiți să se revolte.

„Statul francez va realiza prea târziu imposibilitatea de a integra atât de mulți oameni, care, pe lângă cultura lor complet diferite, s-au regrupat în ultimii patruzeci de ani în zone care nu se supun legilor Republicii", se spune în scrisoare. Semnatarii mai spun și că imigrația în masă elimină „reperele civilizaționale” ale Franței.

Generalii îl acuză pe Macron că se face „vinovat de negare a democrației sau de trădare a națiunii" pentru semnarea Pactului, trecând peste popor.


Potrivit deputatului britanic Janice Atkinson, Pactul ONU ar duce la inundarea Europei cu 59 de milioane de migranți în următorii 6 ani.

Avertizând că Pactul va distruge cultura și identitatea țărililor europene, Atkinson a subliniat că documentul ONU va ajunge să facă ilegală utilizarea termenului de „migranți ilegali", înlocuindu-l cu " migranți", încurajând astfel discursul urii.

Rata de susținere a președintelui Macron a scăzut la 18%, pe fondul unui val de proteste care au cuprins Franța, mișcarea Vestelor Galbene contestând inițial taxele pe combustibili, dar și imigrația în masă.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews