ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Denis Mercier, șeful Comandamentului Aliat pentru Transformare al NATO (ACT)a declarat vineri că orice acțiune agresivă trebuie interzisă, cu referire la exercițiile fără notificare ale Rusiei din zona Mării Mediterane.

„Depinde de timpul activităților desfășurate. Orice acțiune care poate demonstra un comportament agresiv trebuie interzisă pentru că poate escalada tensiunile dintre națiunile noastre. Orice țară poate avea o prezență maritimă. Întrebarea este ce există în spatele unui astfel de comportament. Am văzut uneori un comportament agresiv și de aceea este foarte important să continuăm să avem discuții la diferite nivele cu Rusia (...) pentru a ne asigura că nu avem un comportament agresiv unii cu ceilalți", a precizat generalul Denis Mercier la întâlnirea cu presa din cadrul Conferinței Partenerilor Militari Strategici ai NATO, desfășurată la București.

La conferință participă aproximativ reprezentanți din 70 de țări membre și partenere ale NATO, dar și din alte țări, ca Nigeria și Columbia, care sunt prezente pentru prima oară la acest tip de consultări. Tema principală a discuțiilor este legată de perspectiva de extindere a parteneriatelor cu Alianța.

Nu uită că au fost bombardați de NATO. Mii de oameni au protestat la Podgorica față de intrarea Muntenegrului în NATO și cer referendum: "Ce greșeală au făcut Afganistanul sau Irakul? De ce a fost distrusă Libia?"