Președintele Albaniei denunțat alegerile locale care au avut loc duminică, numindu-le „o farsă” și l-a acuzat pe miliardarul de stânga George Soros că a fost implicat într-o „conspirație”, scrie balkan insight.com.

Ilir Meta a susținut recent o conferință de presă în care a afirmat că Albania a reușit să evite o conspirație internă și internațională de „capturare a statului”, pusă la cale de miliardarul George Soros.

Meta nu a oferit nicio dovadă care să-i susțină alegațiile, nici vreo informație despre modul în care presupusul complot trebuia să se desfășoare, ori modul în care a fost oprit. Comentariile sale survin pe fondul refuzului principalelor partide de opoziție, inclusiv al fostului partid al lui Meta, Mișcarea Socialistă pentru Integrare, de a participa la alegerile locale care au avut loc duminică.

Meta a afirmat că scopul presupusei conspirații ar fi „capturarea totală a statului, în Albania, dar nu numai aici”.  „Am câteva cuvinte despre onorabilul miliardar George Soros. Nu am ascultat cu atenție cuvintele prim ministrului maghiar, Viktor Orban, în ianuarie 2000, când i-am vorbit cu dragoste despre George Soros, pentru că, adevărat fie spus, acesta ne-a ajutat când eram în opoziție. Totuși domnia sa [Orban] mi-a zis: Fiți atenți, că nu este chiar așa de democratic și, de multe ori, conspiră împotriva democrației", a declarat acesta.

Președintele Meta susține că respectivul complot de destabilizare era planificat a se desfășura duminică, dar nu a reușit deoarece "albanezii nu s-au lăsat păcăliți de provocări". Opoziția a amenințat că va întrerupe procesul electoral de duminică, dar nu a făcut acest lucru.
Acuzațiile domnului Meta survin și pe fondul tensiunilor politice accentuate din Albania, unde fostul său partid, Mișcarea Socialistă pentru Integrare, condus în prezent de soția acestuia, Monika Kryemadhi, a organizat proteste în încercarea de a înlătura guvernul socialist condus de Primul Ministru Edi Rama. Acesta din urmă este acuzat că a folosit mafia locală pentru a controla alegerile din țară.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews