ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul George Soros, care a devenit cunoscut la nivel național în 2004 - când a donat peste 20 de milioane de dolari unor grupuri independente care l-au susținut pe senatorul democrat John Kerry, în speranța că îl va înfrânge pe George W. Bush în cursa pentru Casa Albă, reintră, financiar, în bătălia electorală.

Site-ul Politico.com scrie că Soros a donat suma de 6 milioane de dolari  "super comitetului de acțiune politică" (super PAC) Priorities USA Action care o susține pe democrata Hillary Clinton în cursa pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Miliardarul american de origine maghiară devine astfel cel mai mai mare donator din politica de peste Ocean, notează site-ul citat, precizând că suma totală donată de Soros grupărilor care o susțin pe Clinton se ridică, în 2015, la 8 milioane de dolari.

Super comitetul de acțiune politică(super PAC) a reușit să adune 25 de milioane în a doua jumătate a lui 2015, conform unui raport publicat recent de Comisia Electorală Federală.
Un alt donator important al campaniei pentru fosta primă doamnă a SUA este mogulul de la Hollywood Haim Saban, care, împreună cu soția sa, a donat in prima jumătate a lui 2015 suma de 3 milioane de dolari.

Soros este considerat vârful de lance al democraților bogați. El este unul dintre puținii liberali care și-au manifestat intenția de a sprijini mai mulți candidați în ciclul electoral, donând în 2014 peste 20 de milioane de dolari grupurilor independente care încercau să aducă victoria candidatului democrat în fața republicanului George W Bush. După ce eforturile sale nu au dat rezultat, democratul John Kerry pierzând fotoliul de la Casa Albă în favoarea lui Bush,
 
Soros a lăsat-o mai moale cu sprijinul masiv financiar pentru politicieni. Acesta a fost motivul pentru care, în 2012, când Obama a candidat pentru al doilea mandat, milardarul american a donat doar un milion de dolari către Super comitetul de acțiune politică. Mai mult, el ar fi spus unui apropiat al lui Hillary Clinton că regretă că, la alegerile primare ale democraților din 2008, el nu a sprijinit-o pe fosta primă doamnă a SUA, ci pe Barack Obama.
 
”Apropiații spun că, deși îl susține și acum pe Obama, Soros a fost dezamăgit de el atat politic, cât și pe plan personal”, relata ziarul  New Yorker. ”Când Soros a vrut sa se întâlnească cu Obama pentru a discuta despre economia mondială, staff-ul președintelui nu i-a răspuns”. ”Până la urma au stabilit o întrevedere, dar nu la Casa Albă, ci una privata, mai puțin vizibilă, la New York, când președintele urma să se deplaseze acolo. Soros a considerat că acest tratament este frustrant”