Presupusul amestec al lui George Soros, magnatul american de origine maghiară, în politica europeană a ajuns în atenția Congresului american. Congresmenii au făcut un dosar de 40 de pagini despre implicarea lui în Europa de Est, anunță FoxNews.

Îngrijorările față de implicarea lui George Soros în politica europeană au apărut încă de săptămâna trecută. Premierul Ungariei Viktor Orban i-a criticat „imperiul internațional, cu bani uriași și artilerie internațională".

Acum, a venit rândul parlamentarilor republicani să pună întrebări cu privire la o eventuală folosire a fondurilor americane pentru finanțarea proiectele lui Soros din Macedonia, anunță postul de televiziune FoxNews.

Congresmanii au făcut un dosar amplu, de 40 de pagini, despre implicarea omului de afaceri în Europa de Est. Reprezentantul republican Christopher Smith i-a trimis o scrisoare ambasadorului SUA în Macedonia, Jess Baily, în care i se cer răspunsuri la problemele ridicate.

Și senatorul Mike Lee și-a exprimat, într-o scrisoare trimisă Departamentului de Stat, îngrijorarea cu privire la faptul că banii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) ar merge la „Fundația pentru o Societate Deschisă". Este vorba despre una dintre cele mai mari organizații a miliardarului, care operează în întreaga lume. Acesta susține că a primit rapoarte în ultimii ani care scoteau la iveală că Misiunea SUA în Macedonia a intervenit activ în politica de partid a țării, precizează Mike Lee.

Toate aceste reacții reflectă înmulțirea reacțiilor negative ale conservatorilor față de acțiunile lui George Soros în Europa, notează sursa citată. 

Nicola, Srbov, jurnalist macedonean, co-fondator al acțiunii SOS, (STOPO Operation Soros) afirmă că organizațiile finanțate de Soros au mnopolizat societatea civilă din Macedonia, suprimând toate informațiile pe care magnatul de origine maghiară le consideră incomode pentru activitatea sa și a ONG-urilor finanțate de el.

Srbov a dezvăluit cum aceste organizații au prreluat controlul asupra întregii societăți civile și acționează ca un partid politic, sprijinind în Macedonia operațiuni violente și suprimând orice ONG care nu arpobă ideologia lui Soros.
 
Mai mult, societatea macedoneană se simte atât de sufocată de prezența  ONG-urilor sorosiste încât, la Skopje, în ziua învestirii președintelui Trump, un inamic declarat al lui Soros, mii de oameni au manifestat, de bucurie, în piață. Jurnalistul macedonean susține că aceste manifestații de bucurile l-ar fi înfuriat pe magnatul ameerican, deranjat că au loc exact în țara în care vrea să fie păpușarul principal și să dărâme guvernul și instituțiile democratice, folosind aceeași strategie ca în Ucraina.


Un alt fondator al SOS, Cvetin Cilimanov, șeful agenției de știri de stat, Mia News, a acuzat fundațiile Open Society că afectează grav independența Macedoniei și că acționează nu doar în sprijinul partidului de opoziție de centru stâng. SDSM, ba chiar au legături cu toate ambasadele străine și cu agenția USAID.

Macedonenii nu sunt primii care, în ultima vreme, au acuzat fundațiile lui Soros de implicare în politica internă a statelor unde au fost implantate.
 
Premierul ungar, Viktor Orban, a lansat critici vehemente la adresa „imperiului trans-frontalier” al miliardarului de origine ungară, acuzându-l că s-ar afla chiar în spatele valului de refugiați care a năvălit peste Europa. „Trebuie să vedem, doamnelor și domnilor, că în apă sunt carnivori periculoși. Este imperiul internațional al lui George Soros, cu bani uriași, și cu artilerie grea internațională. Totuși, eu consider că s-a umplut paharul, prin faptul că, în ciuda votului de la referendum, organizațiile lui George Soros lucrează permanent ca să transporte imigranți în Europa cu sutele de mii. Țările sunt transformate în gări, oricine poate intra și ieși. În fine, prin demontarea regulilor de protecție economică, vulpile sunt lăsate în cotețul cu găini să se bucure de lipsa unei competiții. Și nimeni nu e de vină, dacă vulpile întotdeauna câștigă”, spunea recent Victor Orban.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews