Parlamentul Georgiei a votat în unanimitate, la începutul lunii mai, o lege prin care ziua de 12 mai a fost declarată sărbătoare națională care amintește de atribuirea acestei țări Maicii Domnului, informează Basilica.
 
Pentru prima celebrare a sărbătorii numită Tsilkhvdomiloba, Ministerul Educației, Științei, Sportului și Culturii a comandat producerea a 200.000 de icoane și 200.000 de broșuri, anunță Basilica, citând Eurasianet.
„Este important că facem Georgia în mod oficial o țară atribuită Maicii Domnului”, a spus Sopo Kiladze, președintele Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului.
 
În data de 12 mai 2019, președintele Salome Zourabichvili a participat la sfințirea Catedralei ortodoxe în cinstea icoanei Maicii Domnului de la Iviron.  Deși Georgia nu are o religie de stat, Biserica Ortodoxă Georgiană are un statut special garantat de un acord constituțional între Biserică și stat.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.