ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul francez Gerard Depardieu a făcut în cadrul unui interviu o serie de declarații extrem de interesante, l-a comparat pe Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un și a vorbit despre celebra sa prietenie cu președintele rus Vladimir Putin. În plus, actorul acuză justiția franceză că i-a ucis fiul.

Gerard Depardieu a afirmat în cadrul unui interviu pentru publicația „The Daily Beast" faptul că epidemia de SIDA din anii 1980 ar fi putut fi provocată de Statele Unite, ca urmare a cercetărilor în domeniul armelor biologice.   

„Deci SIDA a fost dezvoltată de Pentagon?”, a întrebat reporterului. „Ei spun atât de multe lucruri. Nu știm nimic. Poate vom afla de la președintele tău (Donald Trump – n.r.), pentru că el vorbește mult", a răspuns actorul francez.

Despre Donald Trump, Depardieu a spus că este „un fel de Kim Jong-un doi".   

„Sunt ca două desene animate. Desene animate periculoase. Începem cu desenul animat pe care nu îl credem – ca Hitler. Și el a început la fel, iar după frică, chiar și oamenii inteligenți au ajuns să nu mai facă nimic", a continuat actorul.

Gerard Depardieu l-a adus în discuție și pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pe care îl consideră unul dintre prietenii săi de taină.

„Putin e un derbedeu bătrân", l-a descris cu afecțiune actorul francez pe președintele Rusiei, adăugând: „Mă văd cu Putin în mod regulat și de cele mai multe ori vorbim despre geopolitică" – în special despre anexarea ilegală a Crimeei, pe care Depardieu o aprobă cu toată inima, argumentând în cartea sa că revendicarea teritoriului de către Rusia datează încă din 988. „Regiunea aceea a fost mereu considerată un pământ sacru de către ruși", spune actorul.

Depardieu a criticat în cadrul aceluiași interviu și sistemul judiciar francez, acuzându-l că i-a ucis fiul și l-a atacat personal pe judecătorul care l-a condamnat pe fiul său Guillaume Depardieu la închisoare în 1988.   

Potrivit declarațiilor sale, citate de Agerpres, condamnarea lui Guillaume Depardieu, la vârsta de 17 ani, pentru consum, import și trafic de heroină, pentru care a petrecut trei ani în spatele gratiilor, a fost ceva personal. 

„M-a atacat pe mine prin intermediul fiului meu și, dacă ar fi putut, mi-ar fi pus mie cătușele", a acuzat actorul în vârstă de 68 de ani.