ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi bărbați din Berlin au devenit primul cuplu de homosexuali din Germania care au adoptat un copil, scrie presa germană, citată de FoxNews.

Asociația Lesbienelor și Homosexualilor Berlin-Brandenburg a anunțat marți că acest cuplu de gay a fost informat de autorități că cererea privind adopția a fost aprobată. Michael și Kai Korok s-au căsătorit la data de 2 octombrie, la o zi după ce a intrat în vigoare „Căsătoria pentru toți", legea care conferă și dreptul de adopție pentru cuplurile de același sex. Cei doi  mai aveau de obținut doar certificatul de căsătorie, în condițiile în care cererea de adopție fusese depusă cu mai multe luni în urmă

Această adopție a fost pronunțată pe 5 octombrie de un tribunal din Tempelhof-Kreuzberg, un cartier din sudul capitalei, 

Copilul de 2 ani și jumătate trăiește de la naștere cu acest cuplu, care a fost desemnat familie de primire dar care nu a reușit până acum, în ciuda recursurilor în față tribunalelor germane, să îl adopte.

Legea privind „Căsătoria pentru toți” a fost votată de parlamentul german în 30 iunie și a modificat Codul Civil definind căsătoria drept „uniunea pe viață între două persoane de sexe diferite sau identice”.