ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu scopul promovării „diversității”, „Verzii” din orașul Hanovra doresc să interzică unei treimi dintre germanii de baștină să ocupe locuri în aparatul guvernamental, pentru a face loc imigranților.

„Un primar Verde face diferența”, exulta pe rețelele sociale șefa grupului parlamentar al Verzilor, Filiz Polat, de origine turcă.

Ea se referea la activitatea primarului Hanovrei, Belit Onay, de asemenea un turc, care și-a început mandatul în 2019.

Polat a adăugat:

„Până în 2026, o treime din toate posturile nou anunțate din oraș trebuie să fie ocupate de candidați din familii de imigranți.”

Pentru a majora numărul de imigranți care ocupă posturi în aparatul autorității locale, comitetul de integrare al municipalității a înaintat un proiect de hotărâre care va garanta că „cifra țintă pentru toate noile angajări va fi de 30%”.

În cadrul unui program care are ca scop să facă din Hanovra un „oraș de imigrație”, municipalitatea va demara și o campanie de PR pentru „a-i motiva pe tinerii proveniți din familii de imigranți să profite de larga paletă de posibilități de formare și studii din capitala landului”, scrie Remix News.

Campania va include o „Zi a Diversității”în școlile locale, și va pune accentul pe „instruirea antirasistă” în rândul autorităților și organismelor publice.

De asemenea, va fi decernat și un premiu pentru „companiile imigranților” din regiune.

Ideea a stârnit un val de critici, inclusiv printre partenerii de guvernare ai Verzilor.

Alexander Graf Lamsdorff, un membru al Partidului Liber Democrat (FDP) din Bundestag, a declarat că proiectul primărieri Hanovra este „evident neconstituțional”.

Într-o postare pe Twitter, Lamsdorff s-a întrebat:

„Ce se întâmplă cu celelalte două treimi? Sunt rezervate pentru germanii de baștină?”

Parlamentarul a arătat că rezervarea unor locuri de muncă pe criterii etnice sau pe baza originii de imigrant este neconstituțională.

Cu toate acestea, Lamsdorff s-a ferit să folosească termenul care redă cel mai bine esența propunerii Verzilor:„Rasism”.

Partidul Verzilor, care face parte din actuala coaliție de guvernare, alături de SPD (social-democrați) și FDP, sub conducerea cancelarului Olaf Scholz.

În alegerile federale din 2021 a obținut 14,8% din voturi și este al treilea grup ca mărime din cele șase prezente în Bundestag.