ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe persoane au fost rănite într-o biserică din Germania, în urma panicii create de un somalez „confuz din punct de vedere psihic”, care a intrat în timp ce era oficiată slujba de Paștele catolic, strigând și aruncând cu pietre în cei aflați înăuntru, scrie breitbart, citând presa locală.

Aproximativ 24 de oameni au fost răniți, după ce somalezul a intrat în Biserica Sf. Pavel din München, aparținând comunității catolice croate.

Presa locală vorbește despre haosul creat în momentul în care cei aproximativ 500 de oameni aflați în biserică, panicați de strigătele somalezului, au încercat să iasă din clădire de teama intrusului care arunca cu pietre și țipa. În urma acestei busculade, mai multe persoane au fost rănite.

Jozo Dramac, prezent la slujbă alături de soția și fiul său, a povestit că încă nu și-a revenit din teamă, panica punând stăpînire pe cei aflați în biserică în momentul în care au auzit că cineva strigă în arabă ”Allah, Allah”.

Un alt martor, Marko Vidovici, a povestit: ”Am auzit pe cineva care țipa cu voce tare, biserica era plină de oameni. Mulți au început să se arunce la pământ, alții au început să fugă și se împiedicau. Copiii țipau”.


Descris de Süddeutsche Zeitung „confuz din punct de vedere psihic”, somalezul, care ar fi o persoană fără adăpost, a fost arestat pentru tulburarea liniștii publice și încercarea de a provoca vătămări corporale grave, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, care a subliniat că „nu există nici o dovadă că a fost un act planificat”.

Suspectul, un resortisant somalez,  era însă cunoscut de polițiști pentru că a comis unele infracțiuni minore, nefiind considerat o amenințare pentru public, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Dacă acuzatul a strigat de fapt „Allahu Akbar” sau dacă e vorba doar de dezinformare, urmează să se stabilească, a precizat oficialul poliției.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews