ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile germane au început sâmbătă evacuarea a peste 80.000 de persoane din două orașe germane, printre care se numără și aproximativ 60.000 de oameni din capitala financiară Frankfurt pe Main, înainte de lansarea unei operațiuni pentru dezamorsarea unor bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

De asemenea, evacuarea celor 60.000 de persoane din cartierul Westend din Frankfurt pe Main reprezintă cea mai mare operațiune întreprinsă de autoritățile germane după al Doilea Război Mondial.

Duminică, o bombă de 1,8 tone încărcată cu 1.300 de kilograme de explozibili va fi dezamorsată de geniști în Westend. Această bombă a rămas neexplodată timp de peste șapte decenii, după ce a fost lansată de piloții RAF din Marea Britanie.

Pacienții din două spitale, precum și bătrânii din zece azile au fost putați, potrivit pompierilor și polițiștilor din Frankfurt.

Un număr de 20 de nou-născuți au fost mutați de la începutul evacuării, iar alți 100 de pacienți adulți au plecat spre alte clinici din capitala financiară a Germaniei.

Între timp, geniștii fac ultimele pregătiri pentru dezamorsarea unei bombe neexplodate din localitatea Koblenz, situată pe Rin la aproximativ 80 de kilometri de metropola Frankfurt pe Main.

Această bombă cântărește jumătate de tonă și a fost descoperită la începutul săptămânii, în timpul construirii unei grădinițe în Koblenz.