Autoritățile germane au început sâmbătă evacuarea a peste 80.000 de persoane din două orașe germane, printre care se numără și aproximativ 60.000 de oameni din capitala financiară Frankfurt pe Main, înainte de lansarea unei operațiuni pentru dezamorsarea unor bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

De asemenea, evacuarea celor 60.000 de persoane din cartierul Westend din Frankfurt pe Main reprezintă cea mai mare operațiune întreprinsă de autoritățile germane după al Doilea Război Mondial.

Duminică, o bombă de 1,8 tone încărcată cu 1.300 de kilograme de explozibili va fi dezamorsată de geniști în Westend. Această bombă a rămas neexplodată timp de peste șapte decenii, după ce a fost lansată de piloții RAF din Marea Britanie.

Pacienții din două spitale, precum și bătrânii din zece azile au fost putați, potrivit pompierilor și polițiștilor din Frankfurt.

Un număr de 20 de nou-născuți au fost mutați de la începutul evacuării, iar alți 100 de pacienți adulți au plecat spre alte clinici din capitala financiară a Germaniei.

Între timp, geniștii fac ultimele pregătiri pentru dezamorsarea unei bombe neexplodate din localitatea Koblenz, situată pe Rin la aproximativ 80 de kilometri de metropola Frankfurt pe Main.

Această bombă cântărește jumătate de tonă și a fost descoperită la începutul săptămânii, în timpul construirii unei grădinițe în Koblenz.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews