ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalul spitalului din Bielefeld, Germania, este din ce în ce mai amenințat, abuzat și atacat, scrie ziarul german Neue Westfälische. Asistenții tineri au fost ținta predilectă a abuzurilor verbale și a atacuri fizice comise de migranți. Spitalul trebuie acum să ia măsuri speciale de securitate pentru a-și proteja personalul, scrie voiceofeurope.com.

Dacă atacatorii consideră că lucrurile nu merg destul de rapid, asistentele medicale sunt făcute „curve, nenorocite și incompetente”, în special de migranții din sud, spun angajații din spitale.

Spitalul ia în calcul acum noi măsuri de securitate precum butoanele de urgență și orele de autoapărare pentru pesonalul medical.

Una dintre asistente dezvăluit un incident în care trebuia să resusciteze pe o persoană care murise, în timp ce un alt pacient a început să lovească  pentru că era obosit să mai aștepte.

Mulți angajați și-au părăsit deja locul de muncă din spital datorită programului extenuant, stresului și modului în care sunt tratați de către pacienți. Nici personalul de sex masculin nu a trecut prin experiențe mai plăcute.  Un asistent a relatat că a fost amenințat cu moartea și că se teme că nu se va  face ceva decât când va fi prea târziu.

Ziarul german notează că, alte orașe mari din Germania au angajat deja personal de securitate din motive de siguranță.