ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Germania va redeschide locurile de joacă, muzeele și bisericile începând de luni, după ce săptămâna aceasta au fost redeschise micile magazine și va decide în câteva zile în privința școlilor și a evenimentelor sportive, potrivit Reuters, transmite și mediafax.

Însă cancelarul Angela Merkel, încurajat de încrederea germanilor în conducerea sa, a avertizat că există riscul de reapariție al coronavirusului dacă oamenii lasă garda jos și uită de distanțarea socială.Trebuie să lucrăm pentru a ne asigura că vom reduce numărul de noi infecții. Dacă curba de infecție devine din nou mare, trebuie să avem un sistem de avertizare care să o observe din timp și să putem acționa”, a declarat Merkel

Germania a rezistat pandemiei mult mai bine decât Statele Unite, Marea Britanie și Italia, în parte datorită testării la scară largă a popolației, a unui sistem de sănătate excelent și a măsurilor stricte de izolare introduse la jumătatea lunii martie.

Conservatorii lui Merkel și partenerii lor de coaliție social-democrați (SPD) au aprobat , de asemenea, un ajutor de stat în valoare de 750 de miliarde de euro pentru a atenua impactul economic al crizei.

Șeful ei de cancelarie, Helge Braun, a declarat că măsurile de distanțare socială – cerința de a purta măști pentru față la cumpărături și în transportul public și o distanță la cel puțin 1,5 metri față de alte persoane – vor rămâne în vigoare până cel puțin pe 10 mai.

El a adăugat că orice altă măsură de relaxare va depinde de rata infectare care trebuie să rămână scăzută.

Cele 16 state federale din Germania lucrează, de asemenea, la un plan de redeschidere a barurilor și a restaurantelor și a activităților sportive.

Merkel a spus însă că evenimente mai mari, precum concerte și evenimente sportive majore, nu vor putea avea loc înainte de 31 august.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews