ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul german, dominat de „creștin-democrații” lui Merkel a adoptat o nouă lege a avorturilor, potrivit căreia doctorii și spitalele vor putea menționa pe site-urile lor dacă fac avorturi la cerere, în contextul în care avortul este "o procedură interzisă în Germania”, informează postul ABC News, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, avortul este „o procedură încă ilegală în Germania, însă practic permisă, din anul 1976, ca urmare a unei portițe legale”. 

„Înainte de această relaxare a prevederilor privind "reclama la avorturi", doctorii nu aveau voie să menționeze că fac avorturi. În urma revizuirii, doctorii și spitalele vor avea voie să menționeze că fac avorturi, dar nu au voie să precizeze metodele de avort pe care le pun la dispoziția pacientelor”, arată sursa citată.

Practic, noua lege va permite spitalelor să promoveze indirect avortul, un act medical ilegal.

Chiar și așa, noua prevedere aprobată de Parlamentul german a fost criticată de organizațiile pentru drepturile femeilor, care consideră că nici în acest moment legea nu asigură în totalitate dreptul la informare, relatează postul Deutsche Welle, scrie Mediafax.