ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul german a aprobat miercuri o nouă strategie de apărare civilă a țării care include măsuri de prevenire împotriva atacurilor teroriste cu arme chimice sau împotriva celor cibernetice.

Documentul, de 70 de pagini, le recomandă cetățenilor să-și facă provizii de apă potabilă pentru cinci zile, iar de alimente, pentru zece.

Printre măsurile propuse se mai află creșterea fondurilor destinate poliției, alături de interzicerea vălului islamic, care acoperă fața, cu excepția ochilor.

Este sugerată, de asemenea, posibilitatea ca la nevoie, să se reintroducă serviciul militar obligatoriu, o idee care a stârnit deja controverse. Conform aceleiași strategii, civilii ar trebui să fie pregătiți să se alăture armatei, cu misiuni care au de a face cu dirijarea traficului, găsirea locurilor de cazare și furnizarea de combustibil.