ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Germania nu ar ști unde se află 600 de mii de oameni din cei 1,1 milioane de refugiați care au intrat în țară anul trecut, scriu cei de la Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania spune că sistemul de înregistrare a refugiaților funcționează cu greutate.  

Germania a cerut Turciei să-și respecte angajamentele luate privind oprirea valului de imigranți, iar cancelarul Angela Merkel critică deciziile de închidere a granițelor luate de unii dintre membrii Uniunii Europene.

„Sunt ferm convinsă că problema imigrației ilegale poate fi rezolvată doar prin cooperare. Trebuie să acționăm asupra cauzelor migrației. Interesul nostru major în Uniunea Europeană este să păstrăm zona Schengen. Deciziile unilaterale ale unor state ne vor îndepărta de acest scop. E nevoie de o soluție europeană”, a spus cancelarul Angela Merkel.

Premierul Turciei i-a promis cancelarului german Angela Merkel că țara sa va face tot posibilul pentru a opri valul de imigranți, dar a avertizat că, în lipsa unei soluții pentru conflictul din Siria, criza refugiaților riscă să devină o tragedie umanitară.

„Problema refugiaților a creat o nouă situație. Ne confruntăm cu problema refugiaților sirieni care vin din țări terțe. Vin direct în Turcia cei care vor să scape cu viață. Ne vom menține politica ușilor deschise”, a promis Ahmet Davutoglu, premierul Turciei.