ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), partenerul de guvernare al formațiunii cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), va anunța luni un plan bazat pe un sistem de puncte în scopul gestionării imigrației din afara Uniunii Europene.

Thomas Oppermann, liderul grupului social-democrat din Bundestag, afirmă că obiectivul este aprobarea, înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie 2017, a unei noi legislații pentru reglementarea imigrației din afara Uniunii Europene.

„Elementul esențial va fi un sistem pe bază de puncte după modelul canadian", a declarat Thomas Oppermann pentru revista Bild.

Scopul este atragerea de imigranți calificați în Germania fără modificarea reglementărilor în materie de azil. „Problema refugiaților este separată. Refugiații fug de război și de persecuții. Dreptul la azil există și va fi menținut. Dar mulți imigranți nu caută adăpost, ci locuri de muncă și o viață mai bună", a explicat politicianul german.
 
Într-o inițiativă separată, Ministerul german de Interne propune interceptarea ambarcațiunilor cu imigranți în Marea Mediterană și returnarea extracomunitarilor direct în Africa, planul urmând să fie discutat la nivelul Uniunii Europene, informează site-ul publicației Die Welt.

În cursul anului 2015, în Germania au ajuns 1,2 milioane de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa, situație care a generat temeri privind riscuri de securitate.