ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a cerut joi, la Luxemburg, o reformă rapidă a regulilor Uniunii Europene privind azilul, precum și o extindere a controalelor frontaliere temporare.

În cadrul unei reuniuni cu omologii săi din celelalte state membre ale UE, Thomas de Maiziere a subliniat că Berlinul dorește ca în termen de 18 luni să intre în vigoare 'regulamentele Dublin' reformate.

„Ar fi un ritm foarte bun pentru legislația europeană și exact de acest lucru avem nevoie'', a adăugat el.

Totuși, unii miniștri de interne din UE s-au dovedit mai puțin entuziaști, mai multe țări central-europene opunându-se unui mecanism permanent de redistribuire a solicitanților de azil din alte țări membre.

„Migranții nu sunt numere. Ei au propria lor voință'', a spus ministrul de interne slovac Robert Kalinak, a cărui țară asigură în prezent președinția semestrială a Consiliului UE.

În schimb, Slovacia a propus conceptul de 'solidaritate flexibilă', în vederea soluționării problemei reprezentate de numărul mare de migranți, fără a oferi însă alte detalii.

„Cei care au introdus această sintagmă trebuie acum să explice mai clar ceea ce au vrut să spună'', a replicat De Maiziere, care a precizat că (în Uniunea Europeană) sarcinile pot fi împărțite, dar solidaritatea nu poate fi o alegere după bunul plac.